Meeting Mentor az értekezlet guru

fotó: stockimages

Szeretnéd, ha terhes kötelességből, stresszforrásból  élménygazdaggá, és inspirálóvá válna az értekezlet? El akarod érni, hogy a kellemetlen szervezeti aktualitások ne tegyék kellemetlenné a csapatoddal töltött megbeszéléseket?

 

 

LOST IN SPACE

A vezetők egyik legnagyobb, kimondatlan félelme, hogy rossz értekezleteket tartanak.
Mivel, azonban, ők maguk is ritkán vesznek részt élményszerű megbeszéléseken, nem tartják felszínen ezt a kellemetlen megérzést, hanem gyakorlatilag a szakmaiságuk más területein történő hatékonysággal “kompenzálnak”. Érzékelik a problémát, de nem lépnek. Legtöbbször azért, mert más sem lép vagy mert úgy érzik, a rossz megbeszélések jelenlététől még alapvetően működésben tarthatóak a dolgok!

Nagyon könnyű megkreálni egy olyan valóságot, ahol nyűgként éljük meg az értekezleteinket. Azonban minél jobban belemászunk ebbe a magatartásba, annál nehezebben fogalmazzuk majd meg magunktól, hogy valójában mi is a bajunk saját és környezetünk meetingjeivel. Ehhez hasonló hozzáállással, vajon mitől változna meg egy értekezlet?

TRANSFORMERS 1 2 3 4 …

Ha eldöntötted, hogy Te mégis megpróbálod, az amúgy nem lehetetlent, akkor elárulok egy titkot! A változást, szerintem, egy egyszerűen banális, elemi kombótól éred el:

– leginkább attól, ha alapvetően megváltozik az értekezletről és az önmagadról alkotott képed!!!!

Mert a te rendszeredben, csak aszerint tudsz viselkedni, ahogyan gondolkodsz róla!

FÓKUSZBAN A KÉPZELETED

Ha el tudod képzelni, hogy az értekezlet – élményed felül tudja múlni azt, amit már egyszer-kétszer átéltél;

– Ha el tudod képzelni, hogy az értekezleten te vmi olyan erősségedet csillanthatod meg, amit eddig föl sem ismertél magadban;

– Ha helyet tudsz adni a gondolatnak, hogy az értekezlet a te kezedben egy eszköz lehet, hogy a saját vezetői stílusodat alakítsd;

Tehát, ha minden arról szól, hogy EL TUDOD KÉPZELNI, hogy máshogy működjön veled minden, akkor az megnyitja a változást, a lehetőséget, hogy valami olyat hozzál létre, amit még soha nem láttál, tapasztalhattál meg!

A LEGELEMIBB FEEDBACK

Hogy létrejöhessen ez a hatóerő, visszajelzéseket kell kapjál. Meg kell vizsgálni, mi az, amit már most is jól tudsz, mik az erősségeid! Erről nyilván neked is van egy elképzelésed, de érdemes megkérdezni a kollégáidat is! Kezdd az önvizsgálatot a csapatod tagjainál! A legautentikusabb visszajelzést tőlük kapod. Egy egyszerű kérdés is elég és ők szívesen elmondják neked, hogy mi az, amit szeretnek az értkezleteidben és mi az, amit nem. Ha tesztelted saját magadat, hogy hogyan is állsz a szükséges kompetenciákkal, már el is indultál a változás útján!

A többi segítséget megkaphatod a MeetingMentor program anyagaitól, tesztjeitől, vagy, ha a személyes együttműködés híve vagy, akkor akár tőlem, közreműködésemtől is!

Jó munkát!

Hegyi Nóra